top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıMert Aydın

Günlük Hayatınızda İngilizcenizi Geliştirmek İçin Tavsiyeler



1) İngilizcenizi günlük hayatınızda geliştirmenizin yollarından birisi; bilgisayarınızın, tabletinizin veya telefonunuzun sistem dilini İngilizce'ye çevirmektir. Böylece hem her gün İngilizce okumak zorunda kalırsınız hem de sürekli yeni kelimelere maruz kalarak kelime haznenizi geliştirmiş olursunuz.

2) Yapmaktan keyif aldığınız şeyleri İngilizce yapın. Örneğin, modayı takip etmeyi seviyorsanuz internette İngilizce moda videoları izleyin veya moda ile ilgili bloglar okuyun. Unutmayın, keyif aldığınız şeyleri yaparken öğrenmeye ve hatırlamaya daha yatkın olursunuz.

3) Kendinize Türkçe bilmeyen ve İngilizcesi iyi olan arkadaşlar edinin. Bu şekilde sürekli İngilizce konuşmak zorunda kalarak pratiğinizi çok hızlı geliştirebilirsiniz.

4) Telefonunuza kelime geliştirici uygulamalar indirin. Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken veya bankada sıra beklerken bu uygulamalarda zaman geçirin. Hatta mümkünse her gün karşınıza çıkan 5-10 kelimeyi küçük bir deftere veya telefonunuza not alın, haftada bir kendinizi bu kelimeler ile test edin.

5) Yabancı şarkıları dinlerken sözlerini okuyun ve hatta bu şarkıların karaoke versiyonlarını açarak kendiniz söyleyin.

6) Boş kaldığınız zamanlarda kendi kendinize İngilizce konuşmaya çalışın. Zorlandığınız veya kuramadığınız cümleleri not alın sonrasında İngilizcesi iyi olan birine danışarak hangi yapıları öğrenmeniz gerektiğine karar verin.

116 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page